Spód:
- 30g mąki kasztanowej
- 80g mąki jaglanej
- 20g masła klarownego
- 1 jajko
- 2 łyżki miodu
- 20g Izolatu białka o smaku czekoladowym Trec Nutrition
- łyżeczka proszku
- Wszystko razem mieszamy i wlewamy do tortownicy, pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Nadzienie:
- 1kg jabłek
- łyżeczka cynamonu
- 1 jajko
- 1 łyżka miodu
- Jabłka ścieramy na tarce, odsączamy sok i dodajemy resztę składników. Mieszamy i pokrywamy już schłodzony spod w tortownicy.
Biała poduszeczka:
- 10 białek jaja
- 4 łyżki erytrytolu
Białka ubijamy na bitą śmietanę , wlewamy to do takiej samej tortownicy, pieczemy 60 minut w tem 110 stopni.
Gdy delikatnie poduszeczka wystygnie układamy ja na jabłkach i czekamy aż ciasto będzie zimne.
Przepis od: Rafał Doroszuk
Comments
Leave your comment