Szarlotka pod białą poduszeczką

Szarlotka pod biała poduszeczka.

Spód:

  • 30g mąki kasztanowej
  • 80g mąki jaglanej
  • 20g masła klarownego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki miodu
  • 20g Izolatu białka o smaku czekoladowym Trec Nutrition
  • łyżeczka proszku
  • Wszystko razem mieszamy i wlewamy do tortownicy, pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.


Nadzienie:

  • 1kg jabłek 
  • łyżeczka cynamonu
  • 1 jajko
  • 1 łyżka miodu
  • Jabłka ścieramy na tarce, odsączamy sok i dodajemy resztę składników. Mieszamy i pokrywamy już schłodzony spod w tortownicy.


Biała poduszeczka:

Białka ubijamy na bitą śmietanę , wlewamy to do takiej samej tortownicy, pieczemy 60 minut w tem 110 stopni.
Gdy delikatnie poduszeczka wystygnie układamy ja na jabłkach i czekamy aż ciasto będzie zimne. 

Przepis od: Rafał Doroszuk

Comments

Leave your comment