Spód:
⚬ 100g daktyli
⚬ 80g płatków jaglanych
⚬ 60g płatków orkiszowych
⚬ 20g oleju kokosowego
⚬ 30g kakao
⚬ 40g migdałów
⚬ 10g miodu naturalnego z własnej pasieki
Krem:
⚬ 150 ml mleczka kokosowego
oleju kokosowego
⚬ 60 g odżywki białkowej
⚬ 170g bananów
zalewamy gorąca wodą i odstawiamy na na 20 minut. Płatki jaglane, orkiszowe, migdały, olej, miód, daktyle blendujemy blenderem. Uzyskana konsystencję dodajemy do miski z kako i wyrabiamy ręcznie po czym formujemy w formie do tarty i wstawiamy do lodówki na 15 minut.
Wszystkie składniki na krem blendujemy w blenderze, wlewamy na wcześnie przygotowany spód i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Przepis od: Rafał Doroszuk
Comments
Leave your comment