Zdrowa Tarta

Przepis na zdrową tartę.

Spód:
⚬ 100g daktyli
⚬ 80g płatków jaglanych
⚬ 60g płatków orkiszowych
⚬ 20g oleju kokosowego
⚬ 30g kakao 
⚬ 40g migdałów
⚬ 10g miodu naturalnego z własnej pasieki

Krem:
⚬ 150 ml mleczka kokosowego 
oleju kokosowego
⚬ 60 g odżywki białkowej 
⚬ 170g bananów 

zalewamy gorąca wodą i odstawiamy na na 20 minut. Płatki jaglane, orkiszowe, migdały, olej, miód, daktyle blendujemy blenderem. Uzyskana konsystencję dodajemy do miski z kako i wyrabiamy ręcznie po czym formujemy w formie do tarty i wstawiamy do lodówki na 15 minut.
Wszystkie składniki na krem blendujemy w blenderze, wlewamy na wcześnie przygotowany spód i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Przepis od: Rafał Doroszuk

Comments

Leave your comment