Składniki:
- 80g mąki jaglanej
- jaja
- 50 g erytrytolu
- proszek do pieczenia
- łyżka miodu naturalnego z własnej pasieki
- 4 łyżki oleju kokosowego
- galaretka 0 kcl lub może być napój 0 kcl plus żelatyna
- 200 g masła orzechowego ( u mnie migdałowe a dokładnie Almond Butter )
- 20g odżywki białkowej
- 150 g jagód
- 150g jogurtu greckiego lub naturalnego gęstego
Wykonanie :
Oddzielamy 3 żółtka od białek. Białka ubijamy z erytrytolem, następnie dodajemy żółtka, proszek, mąkę. Mieszamy i na 30 minut do pieca, tem 180 stopni.
Masło orzechowe, olej koko, miód mieszamy w kąpieli wodnej. Galaretke mieszamy w wodzie i czekamy aż ostatnie. W blenderze miksujemy jagody plus jogurt, następnie w oddzielnym naczyniu ubijamy 8 białek jaja i dodajemy odżywkę białkowa.
Gdy placek będzie zimny nakładamy warstwy:
1. Masło z olejem koko i miodem i do lodówki aż ostygnie.
2. Jogurt grecki zmieszany z jagodami i galaretka i znowu do lodówki.
3. Ubite białka z odzywka .
Przepis od: Rafał Doroszuk
Comments
Leave your comment