Ciastka:
- 120g płatków jaglanych
- 40g kakao
- 50g oleju kokosowego
- 30g miodu
Ugniatamy wszytkie składniki w naczyniu, formujemy kulkę na papierze do pieczenia, splaszczamy na taką grubość jakie chcemy mieć ciasteczka i do lodówki na 5 minut.
Wyjmujemy z lodówki formujemy ciasteczka i znowu do lodówki aż zrobimy krem.
Krem :
- 100 g kaszy jaglanej
- 30g masła orzechowego
- po 30g odżywki białkowej u mnie czekolada i ciasteczko.
- 30g miodu
Ugotowaną w mleku kokosowym i wystudzona kasze wrzucamy do blendera z miodem i mieszamy, następne nasza masę dzielimy na 3 części i mieszamy z masłem orzechowym, białkiem o smaku ciasteczkowym i czekoladowym.
Oczywiście wszytkie smaki bialeczka czy masło możecie kupić na Besport.
Przepis od: Rafał Doroszuk
Comments
Leave your comment