Składniki:
- 150g piersi kurczaka
- 2 garści rukoli
- 2 łodygi selera naciowego
- 8 pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki płatków migdałów
SOS:
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki soku z cytryny
- łyżka oleju lnianego
- łyżka oliwy z oliwek
- mielona papryka
- kurkuma
Sposób przygotowania:
Pierś oczyścić, pokroić na kotlety. Natrzeć solą i pieprzem. Obsmażyć na patelni grillowej posmarowanej oliwą. Składniki sosu wymieszać. Mięso ułożyć na rukoli wymieszanej z ćwiartkami pomidorów i pokrojonym selerem. Polać sosem. Posypać płatkami migdałów.
Przybliżone wartości odżywcze dla 1 porcji:
Energia: 475 kcal
Białko: 39g
Tłuszcze: 32g
Węglowodany: 12g
Błonnik: 6g
Comments
Leave your comment