Klasyka gatunku - omlet z masłem orzechowym i owocami

Dla zabieganych i trenujących. Posiłek daje moc na cały dzień. Idealne uzupełnienie wartości po treningu. 

Składniki na 1 porcję:

  •          4 średnie jaja z wolnego wybiegu
  •          10g  oleju kokosowego nierafinowanego
  •          130g banana
  •          30g masła orzechowego
  •          50g borówek (opcjonalnie)
  •          szczypta soli himalajskiej

 

 

Sposób przygotowania:

Jaja zmiksować z solą. Na patelni rozgrzać olej. Wlać masę z jaj. Smażyć z obu stron do ścięcia białek. Zdjąć z patelni. Posmarować omlet masłem orzechowym, na wierzch ułożyć plasterki banana. Posypać borówkami.

TIP:  jeżeli zabierasz posiłek do pracy złóż omlet na pół lub pokrój w trójkąty jak pizzę, aby z łatwością spakować do lunch box’a.

Przybliżone wartości odżywcze dla 1 porcji:

Energia: 690 kcal

Białko: 35g

Tłuszcze: 45g

Węglowodany: 40g

Błonnik: 5g

Przepis od: Rafał Doroszuk

Comments

Leave your comment