Składniki na 1 porcję:
- 4 średnie jaja z wolnego wybiegu
- 10g oleju kokosowego nierafinowanego
- 130g banana
- 30g masła orzechowego
- 50g borówek (opcjonalnie)
- szczypta soli himalajskiej
Sposób przygotowania:
Jaja zmiksować z solą. Na patelni rozgrzać olej. Wlać masę z jaj. Smażyć z obu stron do ścięcia białek. Zdjąć z patelni. Posmarować omlet masłem orzechowym, na wierzch ułożyć plasterki banana. Posypać borówkami.
TIP: jeżeli zabierasz posiłek do pracy złóż omlet na pół lub pokrój w trójkąty jak pizzę, aby z łatwością spakować do lunch box’a.
Przybliżone wartości odżywcze dla 1 porcji:
Energia: 690 kcal
Białko: 35g
Tłuszcze: 45g
Węglowodany: 40g
Błonnik: 5g
Przepis od: Rafał Doroszuk
Comments
Leave your comment