Spód :
- 50g kaszy jaglanej
- 100g daktyli
- 40g oleju kokosowego
- 15g kakao
Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 minut i w tym czasie gotujemy kasze.
Wszystkie składniki oprócz kakao przekładamy do blendera i mielimy. Powstałe ciasto dodajemy do miski z kako i wszytko mieszamy ręcznie, następnie ciasto przekładamy do foremek i chowamy do lodówki na 20 minut.
Masa:
- 100 g sera twarogowego koziego
- 20 g oleju kokosowego
- 40 g odżywki białkowej
- 100 g gorzkiej czekolady 90%
- jedno jajko
Wszytkie składniki oprócz czekolady przekładamy do blendera i mielimy na masę, dodajemy pokruszona czekoladę i mieszamy.
Wyciągamy z lodówki foremki z ciastem, powsstala masę przekładamy do foremek. Posypujemy pokruszona czekolada i do lodówki na 20 minut.
Szybko, smacznie, zdrowo a smak petarda!!!!
Przepis od: Rafał Doroszuk
Comments
Leave your comment