AMIX WHEY PURE FUSION 1 kg

145,00 zł

suplement diety

Pure Whey Protein FUSION to produkt białkowy, który łączy w jednej odżywce koncentrat izoalatu i białka serwatki. 

Zawiera 75% czystego białka serwatkowego Odżywki Amix wykorzystują izolację CFM (cross-flow microfiltration), która zapewnia wysoką zawartość białka.

Składniki (waniliowy): ultrafiltrowany koncentrat białka serwatkowego (z mleka) ,  izolat białka serwatkowego CFM z frakcjami białkowymi (z mleka), maltodekstryna, stabilizatory: hydrolizat kolagenu, ksantan i guma guar; Emulgator:  sojowy  lecytyna; Aromat wieloenzymatycznych kompleks Digezyme ®  (amylaza, celulaza, laktazy, lipazy, proteazy obojętnej bakterii), substancje słodzące: sukraloza (Splenda ® ) i acesulfam K.

Składniki (smak czekoladowy, kremowe ciasteczko, podwójna biała czekolada, moca-czekolada, czekolada-kokos, orzech-czekolada-karmel): ultrafiltrowany  koncentrat białka serwatki (z mleka) ,  izolat białka serwatki CFM z frakcjami białka (z mleka) ) , maltodekstryna, proszek kakaowy, stabilizatory: hydrolizat kolagenu, ksantan i guma guar; Emulgator:  sojowy  lecytyna; Aromat wieloenzymatycznych kompleks Digezyme ®  (amylaza, celulaza, laktazy, lipazy, proteazy obojętnej bakterii), substancje słodzące: sukraloza (Splenda ® ) i acesulfam K.

Składniki (smak bananowy):  ultrafiltrowany  koncentrat białka serwatkowego (z mleka) ,  izolat białka serwatkowego CFM z frakcjami białkowymi (z mleka) , maltodekstryna, stabilizatory: hydrolizat kolagenu, ksantan i guma guar; Emulgator:  sojowy  lecytyna; barwnik: kurkumina; Aromat wieloenzymatycznych kompleks Digezyme ®  (amylaza, celulaza, laktazy, lipazy, proteazy obojętnej bakterii), substancje słodzące: sukraloza (Splenda ®) i acesulfam K.

Składniki (dzikie jagody, smak truskawkowy):  ultrafiltrowany  koncentrat białka serwatkowego (z mleka) ,  izolat białka serwatkowego CFM z frakcjami białkowymi (z mleka) , maltodekstryna, stabilizatory: hydrolizat kolagenu, ksantan i guma guar; Emulgator:  sojowy  lecytyna; barwienie: ekstrakt z buraków; Aromat wieloenzymatycznych kompleks Digezyme ®  (amylaza, celulaza, laktazy, lipazy, proteazy obojętnej bakterii), substancje słodzące: sukraloza (Splenda ® ) i acesulfam K.

Składniki (smak piñacoláda):  ultrafiltrowany   koncentrat białka serwatki (z mleka) ,  izolat białka serwatki CFM z frakcjami białkowymi (z mleka) , maltodekstryna, stabilizatory: hydrolizat kolagenu, ksantan i guma guar; Emulgator:  sojowy  lecytyna; barwienie: ekstrakt z czerwonych buraków i kurkumina; Aromat wieloenzymatycznych kompleks Digezyme ®  (amylaza, celulaza, laktazy, lipazy, proteazy obojętnej bakterii), substancje słodzące: sukraloza (Splenda ® ) i acesulfam K.

Składniki (melonowo-jogurtowy, jabłko z cynamonem, pistacje):  ultrafiltrowany   koncentrat białka serwatkowego (z mleka) ,  izolat białka serwatkowego CFM z frakcjami białkowymi (z mleka) , maltodekstryna, stabilizatory: hydrolizat kolagenu, ksantan i guma guar; Emulgator:  sojowy lecytyna; barwnik: kompleksy miedziowe chlorofilów i chlorofilin; Aromat wieloenzymatycznych kompleks Digezyme ®  (amylaza, celulaza, laktazy, lipazy, proteazy obojętnej bakterii), substancje słodzące: sukraloza (Splenda ® ) i acesulfam K.

Średnie wartości odżywcze

w 100g ; w 35g (w porcji)

  • Wartość energetyczna 373,5 kcal / 1581 kJ ; 130 kcal / 554 kJ
  • Tłuszcze 4,7 g ; 1,65 g
  • z czego nasycone <2,5 g ; <1 g
  • Węglowodany 7,8 g ; 2,7 g
  • z czego cukry 3,4 g ; 1,2 g
  • Białko 75 g ; 26,25 g
  • Sól 1,3 g ; <0,35 g
  • DigeZyme® 150 mg ; 52,5 mg

Typowy profil aminokwasowy w 100 g białka

  • Alanina 4,805 mg
  • Metionina * 2300 mg
  • Arginina 2500 mg
  • Fenyloalanina * 2 900 mg
  • Kwas L-asparaginowy 11 800 mg
  • Prolina 6510 mg
  • Cysteina / cystyna 2,205 mg
  • Serine 4,305 mg
  • Glutamina ** 19 695 mg
  • Treonina * 7800 mg
  • Glicyna 1900 mg
  • Tryptofan * 1700 mg
  • Histydyna 1,605 mg
  • Tyrozyna 2,505 mg
  • Isoleucyna * † 6,205 mg
  • Valine * † 5,305 mg
  • Leucine * † 10,010 mg
  • Lizyna * 8800 mg

Masa netto: 1000 g

Sposób użycia

Stosowanie: W zależności od dziennego zapotrzebowania na białko, należy przyjmować 1 miarkę (35 g) między posiłkami 1-3 razy dziennie, rozcieńczoną w 200-300 ml zimnej wody lub odtłuszczonego mleka.

W dni treningowe Amix Protein Fusion najlepiej stosować bezpośrednio po treningu (1 miarka 35g) z wodą. W dni bez treningu można stosować jako dodatek lub zamiennik posiłku z wodą lub mlekiem.

Ostrzeżenie

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży oraz karmiących piersią. Zrównoważona dieta i zdrowy styl życia są ważne.

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym pomieszczeniu, w zamkniętym opakowaniu, w temp. 15-25 stopni celsjusza, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Minimalny termin przydatności do spożycia: Przynajmniej pół roku

Produkt może zawierać: mleko, soję, zboża zawierające gluten, jaja, orzeszki ziemne i orzechy

PRODUCENT: Amix Sp. z.o.o. ul. Miodowa 24 lok. A 31-055 Kraków