zdjęcie poglądowe
Białko serwatkowe to jedno z najpopularniejszych i najbardziej uniwersalnych białek. Wyróżnia się szybkim tempem wchłaniania oraz wysoką zawartością aminokwasów egzogennych.
WHEY PROTEIN może być idealne dla osób, które nie mają problemów z tolerancją laktozy i szukają białka serwatkowego o bardzo dobrym stosunku jakości do ceny.
Kiedy stosować białko serwatkowe WPC?
Składniki: Koncentrat białka serwatkowego (z mleka) 85%, maltodekstryna, kakao 5% (smak czekoladowy), sól (smak słony karmel), substancje zagęszczające: guma guar i guma ksantanowa,, aromaty, sól (smak czekoladowy), barwnik: czerwień buraczana (smak truskawkowy), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (smak truskawkowy), barwniki: karmel amoniakalny i karoteny (smak słony karmel), zagęszczony sok truskawkowy w proszku 0,1% (smak truskawkowy), substancje słodzące: acesulfam K i sukraloza. Może zawierać pochodne: zbóż zawierających gluten, soi, mleka.
Wartości odżywcze
100 g ; 1 dawka (30 g)
Masa netto: 500 g
Sposób użycia
Stosowanie: 30 g (1½ płaskiej miarki) rozpuścić w 200 ml wody. Stosować dwa razy dziennie między posiłkami.
Ostrzeżenie
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży oraz karmiących piersią. Zrównoważona dieta i zdrowy styl życia są ważne. Żółcień pomarańczowa i czerwień koszenilowa mogą mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym pomieszczeniu, w zamkniętym opakowaniu, w temp. 15-25 stopni celsjusza, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Minimalny termin przydatności do spożycia: Przynajmniej pół roku
Produkt może zawierać: mleko, soję, zboża zawierające gluten, jaja, orzeszki ziemne i orzechy
PRODUCENT: ActivLab Sp. z o.o., ul. Łany 6, 32-700 Bochnia, Polska, activlab@activlab.pl, 695 001 099