Genlab Whey Gym, to suplement diety zawierający koncentrat oraz Izolat białka serwatki. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Suplement diety
Wartości odżywcze
Ilość w 100 g Ilość w porcji (30 g) %ZDS* w porcji (30 g.)
(*)% ZDS: Zalecana dzienna dawka oparta jest na diecie 2.000 kcal dla osób pomiędzy 19-55 r. ż. Wartości odżywcze pochodzą z analizy podstawowych składników produktu i mogą się minimalnie różnić w zależności od danego smaku produktu (jeżeli występuje w kilku smakach).
Składniki: Mieszanka białek serwatkowych (z mleka) (70% koncentrat białek serwatkowych, 30% izolat białek serwatkowych), aromat - w przypadku produktu smakowego, substancja zagęszczająca: karboksymetyloceluloza, barwnik - w zależności od smaku: czerwień buraczana, chlorofil, beta-karoten, karmel amoniakalny, substancja słodząca - w przypadku produktu smakowego: erytrytol, glikozydy stewiolowe.
Sposób użycia
Stosowanie:
zmieszaj dwie miarki (30 g) z 200 - 300 ml wody lub mleka. Spożywaj 1-3 razy dziennie, w zależności od twojego deficyty białkowego w diecie.
Wielkość porcji: 2 miarki (30 g)
Masa netto: 1620g
Ostrzeżenie
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie jest przeznaczony do użytku przez osoby w wieku poniżej 18 lat. Nie stosować w okresie ciąży i w czasie karmienia piersią. Nie należy stosować w przypadku wysokiego ciśnienia krwi, chorób serca, wątroby, nerek, tarczycy lub zaburzeń psychicznych, cukrzycy, astmy, bólów głowy , nerwowości / lęku, wrzodów, lub w przypadku przyjmowania innych leków. W przypadku jeśli przyjmujesz inne leki lub znajdujesz się w stanie chorobowym skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą.
Ostrzeżenie dla alergików: Nie należy stosować produktu, jeśli jesteś uczulony na którykolwiek ze składników. Produkt może zawierać śladowe ilości laktozy, glutenu, orzechów.
W zakładzie produkcyjnym przerabia się także: mleko, jaja, ryby, skorupiaki, orzechy, zboża (zawierające gluten) sezam.
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym pomieszczeniu, w zamkniętym opakowaniu, w temp. 15-25 stopni celsjusza, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Minimalny termin przydatności do spożycia: Przynajmniej pół roku
Produkt może zawierać: mleko, soję, zboża zawierające gluten, jaja, orzeszki ziemne i orzechy
PRODUCENT: PROGRES Spółka Jawna Jacek Kujko i Wspólnicy ul. Akcent 26b 01-937 Warszawa, Polska info@gl-nutrition.pl 602 295 111