INTENSON BIO CUKIER KOKOSOWY 350 G

21,85 zł

BIO Cukier kokosowy ma delikatnie słodki smak, zbliżony do słodkości brązowego cukru, z subtelnym karmelowym posmakiem. Głównym węglowodanem występującym w cukrze kokosowym jest sacharoza a następnie glukoza i fruktoza. Indeks glikemiczny cukru kokosowego jest stosunkowo niski i wynosi 35. BIO cukier kokosowy jest produktem ekologicznym pochodzącym z gospodarstwa ekologicznego, w którym nie używa się środków chemicznych.

Sposób użycia: Stosować jak cukier brązowy, jako zamiennik cukru do słodzenia kawy, herbaty, do pieczenia i gotowania.

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1619 kJ / 387 kcal
Tłuszcz, w tym:

 – kwasy tłuszczowe nasycone

0,2 g

 0,1 g

Węglowodany

 – w tym cukry

96 g

 90 g

Błonnik 1,0 g
Białko 0,6 g
Sól 0,27 g

Zobacz także